Πάσχα στην Κέρκυρα! Μία μοναδική εμπειρία!!

Περιεχόμενο προσφοράς: 

21-25/04   2022

Πάσχα στην Κέρκυρα

Μία μοναδική εμπειρία!!

 

Ζήστε την ανεπανάληπτη εμπειρία του Πάσχα στην Κέρκυρα ανάμεσα σε ήθη και έθιμα που διατηρήθηκαν στο πέρασμα των αιώνων!!!

 

Πρόγραμμα 4 ημερών

Τιμή:

Διαμονή 2 άτομα:

  1. Στούντιο στη Δασσιά, 13χμ από την πόλη της Κέρκυρας – 308 ευρώ
  2. Στούντιο στην πόλη της Κέρκυρας, κοντά σο Νέο Λιμάνι - 420 ευρώ
  3. Δίκλινο με Θέα Θάλασσα, 4* ξενοδοχείο στη Δασσιά, 13χμ από την πόλη της Κέρκυρας – 736 ευρώ
  4. Δίκλινο με Θέα Θάλασσα, 5* ξενοδοχείο στο Κανόνι, 4χμ από την πόλη της Κέρκυρας – 960 ευρώ

Οι μετακινήσεις μπορούν επίσης να οργανωθούν!

Κάντε κράτηση στα παρακάτω τηλέφωνα:

26610 43464 / 26395

6986 034878 WhatsApp

 

Μεγάλη Πέμπτη

Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεσή σας για να επισκεφθείτε την πόλη της Κέρκυρας!

Σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τους ντόπιους που πάνε στην εκκλησία για να ακούσουν τα αναγνώσματα από τα ευαγγέλια. Μετά από αυτές τις λειτουργίες, οι καμπάνες της πόλης χτυπούν, σηματοδοτώντας την άφιξη μιας ημέρας πένθους.

 

Μεγάλη Παρασκευή

Το πρωί ευκαιρία να απολαύσετε το πρώτο σας μπάνιο σε μια από τις υπέροχες παραλίες του νησιού. Το απόγευμα σας προτείνουμε να πάτε στην πλατεία της Σπιανάδας, με το διάσημο Λιστόν, όπου οι δρόμοι γεμίζουν από τους επιτάφιους των εκκλησιών της παλιάς πόλης, ο καθένας με τη συνοδεία μιας φιλαρμονικής μπάντας.

Αποκορύφωμα της συγκινητικής βραδιάς είναι ο τελευταίος, μεγαλύτερος και πλούσια στολισμένος, επιτάφιος του Καθεδρικού Ναού με τη συνοδεία όλων των φιλαρμονικών της πόλης, που ξεκινάει στις δέκα και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα! Μια μοναδική στιγμή κατάνυξης που δεν πρέπει να χάσετε!

 

Μεγάλο Σάββατο

Η μεγάλη μέρα έφτασε! Το Μεγάλο Σάββατο οι εορτασμοί φτάνουν στο αποκορύφωμά τους. Επισκεφτείτε την παλιά πόλη για να ακολουθήσετε τον επιτάφιο του προστάτη της Κέρκυρας Άγιο Σπυρίδωνα. Ένα έθιμο που διατηρείται από την περίοδο της Ενετοκρατίας στην Κέρκυρα όταν οι Ενετοί είχαν απαγορεύσει να γίνεται ο επιτάφιος το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Κατά τη διάρκεια του επιταφίου κάθε Φιλαρμονική  παίζει μια ‘μάρτσια’ που παίζεται μόνο αυτήν την μέρα με αποκορύφωμα την Marcia funebre Amleto, την οποία παιανίζει η παλαιότερη Φιλαρμονική στο νησί και στην Ελλάδα. 

Αμέσως μετά γιορτάζεται η Πρώτη Ανάσταση στις έντεκα το πρωί! Με τον ήχο των καμπάνων από όλες τις εκκλησίες, εκατοντάδες τεράστια πήλινα αγγεία, γεμάτα νερό, που στην Κέρκυρα ονομάζονται ‘μπότηδες’, πετιούνται από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια όλων των σπιτιών, κάνοντας μεγάλο θόρυβο. Σε ασφαλή βέβαια απόσταση από τα πλήθη, απλά για μια επίδειξη ανανέωσης και εξαγνισμού.  

Ακολουθεί παρέλαση όλων των Φιλαρμονικών που παίζουν το χαρμόσυνο κομμάτι «Οι Γραικοί».

Το μεσημέρι σας προτείνουμε να επιστρέψετε στο κατάλυμά σας για λίγη ξεκούραση  πριν τη μεγάλη βραδιά της Αναστάσεως.

Νωρίς το βράδυ μαζί με όλους τους νησιώτες ραντεβού στην πλατεία της Σπιανάδας, όπου θα τελεστεί η αναστάσιμη λειτουργία, την οποία θα τελέσουν όλοι οι ιερείς των μεγάλων εκκλησιών σε μια συγκινητική και μαγευτική ατμόσφαιρα κάτω από το φως των κεριών!

Τα μεσάνυχτα, το θαύμα της ανάστασης του Χριστού διακηρύσσεται για άλλη μια φορά, προκαλώντας ένα θέαμα φωτός που τρεμοπαίζει καθώς ανάβουν χιλιάδες κεριά και ο νυχτερινός ουρανός της Κέρκυρας φωτίζεται από ένα καλειδοσκόπιο πυροτεχνημάτων. Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!

 

Κυριακή του Πάσχα

Η Κυριακή του Πάσχα στην πόλη της Κέρκυρας είναι σχετικά ήσυχη.

Ευκαιρία να περιπλανηθείτε από χωριό σε χωριό και να γεμίσετε από τις μυρωδιές της άνοιξης που αναμιγνύονται με τις μυρωδιές των ψητών από τις σούβλες που θα δείτε σε κάθε γειτονιά!

Το μεσημέρι απολαύσετε το πασχαλινό μεσημεριανό σας γεύμα σε ένα από τα προτεινόμενα εστιατόρια.

 

Δεύτερη Μέρα του Πάσχα

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το αεροδρόμιο-λιμάνι.

               

Διακοπές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά σας!!!

                   

ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Για να λάβετε την προσφορά:

  1. Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
  2. Πατήστε «Αποστολή» 
  3. Δείτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας το e-mail επιβεβαίωσης της παραγγελίας σας.
  4. Επισκεφθείτε μας για να εξαργυρώσετε την παραγγελία σας